top of page

Marika Grankvist

Om Marika

Marika Grankvist är utbildad andningspedagog inom frigörande andning, så kallad rebirthing. Hon är även lärare i Hatha yoga och utbildad coach. Efter att ha provat många olika tekniker och former av personlig utveckling i över tjugo år har andningspedagogiken blivit en av de metoder som hon uppskattar allra mest. I sitt arbete med individuella sessioner såväl som grupper kombinerar hon yoga, andning och coaching för att supporta klienter i att finna sinnesfrid och ökat välmående.

Marika är även aktiv inom det internationella nätverket inom andningspedagogik -International Breathwork Foundation, IBF, där hon sedan 2020 även är Nationell Representativ för Sverige. Hon är även en av grundarna till Scandinavian Breathwork där hon tillsammans med kollegor arrangerar Scandinavian Breathwork Summit varje år i maj månad. 

Utbildning

Människor, relationer och hur vi alla interagerar har alltid intresserat Marika. I mer än 20 år har Marika utforskat personlig utveckling, inte minst för egen del. Det har blivit djupdykningar i såväl västerländsk som österländsk tradition med alltifrån psykoterapi, gestaltterapi till yoga, meditation och andningspedagogik.

 

De fyra mest tongivande utbildningarna, som påverkat Marika mest och som hon grundar mycket av sitt arbete på, är :

 

Psychodrama, group psychoanalytic bioenergetic therapy and body work course

Avser treårig utbildning i regi av Dr Carlos Chan, enligt Alexander Lowens arbetssätt bioenergetics (om hur kroppen bär känslominnen skapade av vår världsbild och värdegrund) samt yoga, shiatsumassage, gestaltterapi/psykodrama m m. Innehåller även utbildning i ledarskap med fokus på känslomässig intelligens, EQ.

 

Diplomerad yogalärare

Tvåårig yogalärarutbildning i Hatha Yoga för yogaläraren Balanchandrasekharan Nair. Utbildningen inkluderar 10 yogaprogram, pranayama, yogisk filosofi.

 

Diplomerad andningspedagog

Utbildning i andningspedagogik (18 månader) i Inspiraktivas regi, bl a frigörande andning och medveten andning, med inriktning på terapeutiskt arbete.

 

Diplomerad coach

Diplomerad coach från Novus coachutbildning, godkänd av International Coach Federation

Soul Body Fusion Practitioner

Marika är även utbildad som Practitioner inom tekniken Soul Body Fusion - en enkel och kraftfull metod att öka sin medvetenhet.

My Approach
bottom of page